ua en ru

Держбюджет України додатково отримає 1,3 млрд грн через зміну системи плати за землю, - проект урядового Податкового кодексу

Державний бюджет України отримає додаткових надходжень на сумі 1,3 млрд грн через зміну системи плати за землю. Про це йдеться в урядовому проекті Податкового кодексу.

Зокрема, передбачається застосування підвищуючого коефіцієнта при оподаткуванні сільгоспугідь, наданих для ведення товарного сільгоспвиробництва, у разі відсутності більше 3-х років ведення такого виробництва, до ставок податку.

Крім того, передбачені обмеження застосування пільгових ставок при оподаткуванні земель, наданих залізницям (залишається під смугами відведення) та гірничодобувним підприємствам (залишається під видобування, розробку родовищ корисних копалин).

Також запроваджується норма щодо сплати податку у 1-кратному розмірі суб'єктами господарювання, які мають у постійному користуванні земельні ділянки, але таке право ними не оформлено в законному порядку; а також норма, згідно якої, суб'єкти господарювання, які є власниками нежитлового приміщення (його частини) у багатоквартирному житловому будинку, повинні сплачувати до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) від дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.