ua en ru

Держбюджет-2018: у проект закладено 32,6 млрд гривень надходжень до дорожнього фонду від акцизів

Держбюджет-2018: у проект закладено 32,6 млрд гривень надходжень до дорожнього фонду від акцизів Фото: бюджет (РБК-Україна)

У 2017 році в Україні має запрацювати Державний дорожній фонд

У державному бюджеті на 2018 року закладено 32,6 млрд гривень надходжень до Державного дорожнього фонду від акцизів. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Чому Кабмін не виконує плани по фінансуванню ремонту доріг".

У 2017 році в Україні має запрацювати Державний дорожній фонд, який, по суті, являє собою гарантовану рядок в держбюджеті, яка буде наповнюватися за рахунок акцизного збору з пального.

"У 2018 році в цей фонд буде надходити 50% від усіх зібраних акцизних зборів. Чиновники заклали в проект держбюджету на 2018 рік надходження від акцизів до Державного дорожнього фонду у розмірі 32,6 млрд гривень", - сказано в матеріалі.

Крім того, в державному агентстві автомобільних доріг України ( "Укравтодорі") розраховують, що в держбюджеті на 2018 рік будуть додатково закладено витрати в розмірі 13 млрд гривень на кілька проектів по ремонту доріг. Наприклад, це стосується доріг Київ-Харків-Довжанський, Дніпро-Миколаїв, Кропивницький-Миколаїв і т.д. Таким чином, чиновники планують в наступному році направити на дорожнє господарство більше 45 млрд гривень. Правда, частина з цих коштів піде на погашення боргів - 6 млрд гривень.

Нагадаємо, "Укравтодор" отримав з державного бюджету тільки половину коштів на ремонт доріг у 2017 році.