ua en ru

"Укравтодор" отримав з держбюджету тільки половину коштів на ремонт доріг у 2017

"Укравтодор" отримав з держбюджету тільки половину коштів на ремонт доріг у 2017 Фото: "Укравтодор" (РБК-Україна)

"Укравтодор" отримав 51,1% із запланованих у держбюджеті 24,8 млрд гривень

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") отримало з державного бюджету тільки половину коштів на ремонт доріг у 2017 році. Про це йдеться у статті РБК-Україна "Чому Кабмін не виконує плани по фінансуванню ремонту доріг".

"Станом на 1 жовтня, Укравтодор отримав з державного бюджету 9,7 млрд гривень, кредити під гарантії уряду на 2 млрд гривень і кошти МФО на 0,9 млрд гривень. Загалом вийшло трохи більше 12,7 млрд гривень, або 51, 1% із запланованих в держбюджеті 24,8 млрд гривень", - сказано в матеріалі.

Відзначається, що приблизно такий же обсяг коштів у відсотковому відношенні було отримано і в рамках митного експерименту. За даними Державної фіскальної служби, за січень-вересень 2017 року на ці цілі було виділено 8,3 млрд гривень.

"Таким чином, у рамках митного експерименту на дороги було направлено 50% від запланованих спочатку 16,6 млрд гривень. Але навіть не всі кошти з 8,3 млрд гривень дійшли до доріг. За даними Укравтодору, в рамках експерименту регіони отримали лише 7, 4 млрд", - підкреслюється у статті.

Нагадаємо, в кінці вересня в.о. голови Державного агентства "Укравтодор" Славомир Новак заявив, що на повне відновлення мережі доріг потрібно мінімум 10 років.