ua en ru

Державіаадміністрація завершила розслідування інциденту в Сімферопольському аеропорту.

Комісія Державіаадміністрації повідомила про результати розслідування інциденту з екіпажем літака Як-42 авіакомпанії "Донбасаеро", який стався в міжнародному аеропорту "Сімферополь" 9 березня ц.р., повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку України.
Нагадаємо, рейс Z6 397 Сімферополь-Київ авіакомпанії "Дніпроавіа" (літак Як-42 і його екіпаж належать "Донбасаеро") повинен був вилетіти з Сімферополя о 7:15 9 березня, але відправився до Києва лише через 17 годин. Внутрішнє розслідування "Донбасаеро" встановило, що основною причиною затримки стали погані метеоумови в аеропорту, і підтвердило інформацію про те, що двоє з семи членів екіпажу - бортмеханік і бортпровідник, які не повинні були обслуговувати рейс 9 березня, - вживали алкоголь під час відпочинку після свого рейсу.
Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства транспорту і зв'язку, комісія Державіаадміністрації встановила, що факт вживання алкоголю членами екіпажу стався "унаслідок їх особистої недисциплінованості та відсутності належного контролю з боку командира повітряного судна".
Крім того, в ході розслідування були виявлені недоліки в організації планування та забезпечення здійснення польотів в авіакомпаніях "Донбасаеро", "Дніпроавіа" і ЗАТ "Кий Авіа Крим". "Для попередження подібних випадків у майбутньому Державіаадміністрація надала всім авіакомпаніям відповідні рекомендації. Їх виконання буде ретельно контролюватися під час наступних перевірок", - йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.