ua en ru

Державіаадміністрація ініціює створення чітких правил сертифікації наземних засобів радіотехнічного забезпечення польотів повітряних суден

Державіаадміністрація розробила правила сертифікації наземних засобів радіотехнічного забезпечення (РТЗ) у цивільній авіації України, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Відповідний проект наказу Міністерства транспорту та зв'язку України «Про затвердження правил сертифікації наземних засобів радіотехнічного забезпечення в цивільній авіації України» розміщено на офіційному веб-сайті Мінтрансзв'язку та виноситься на громадське обговорення.

Розробка зазначених правил обумовлена постійним зростанням вимог до забезпечення безпечних польотів повітряних суден.

Проведення сертифікації наземних засобів радіотехнічного забезпечення польотів і авіаційного електрозв'язку - це офіційна процедура, що визначає відповідність цих засобів до встановлених сертифікаційних вимог та їх здатність забезпечувати польоти повітряних суден.

Метою впровадження правил сертифікації наземних засобів РТЗ є встановлення відповідного порядку сертифікації, забезпечення безпеки польотів, підтримання на належному рівні обліку цих засобів, своєчасне відстеження технічного стану та приведення галузевих нормативно-правових актів у відповідність із законодавством України.

Відповідно до розробленого документу, дія нових правил поширюватиметься на підприємства, організації та установи незалежно від форм власності, які здійснюють діяльність в галузі цивільної авіації, пов'язану з технічною експлуатацією та введенням в експлуатацію наземних засобів РТЗ.