ua en ru

Держатомрегулювання може запровадити додаткові заходи для підвищення безпеки АЕС Україна

Державна інспекція ядерного регулювання України (Держатомрегулювання) планує найближчим часом прийняти рішення про необхідність впровадження додаткових заходів для підвищення безпеки АЕС України в умовах проектних і запроектних аварій. Про це повідомляє прес-служба відомства.
У даний момент Держатомрегулювання вивчає інформацію, що надходить про причини і обставини аварії на АЕС "Фукусіма-1", заходи, що вживаються для подолання її наслідків.
Згідно з повідомленням, ліцензувати для нового будівництва будуть тільки проекти енергоблоків, що мають референтність, що відповідають сучасним вимогам по безпеці і включають пасивні системи безпеки, які не потребують втручання персоналу та забезпечені незалежними джерелами енергопостачання; взаєморезервуючі захисні системи безпеки активного і пасивного дії, щоб забезпечити надійне глушіння ланцюгової реакції і довгостроковий відвід тепла від реакторної установки; функціональну, просторову і конструктивну разнопрінціпность, яка застосовується в системах, що виконують пасивну довготривалу локалізацію та утримання радіоактивних речовин не більше захисного контаймента реакторної установки при аварійних ситуаціях.
Крім того, Держатомрегулювання потвердили вимоги до експлуатуючої організації АЕС Україна актуалізувати аналізи сейсмічної безпеки і аналізи зовнішніх впливів для діючих енергоблоків.