ua en ru

До палаючої нафтобазі під Києвом підтягнутий пожежні танки, - Аваков

До палаючої нафтобазі під Києвом підтягнутий пожежні танки, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Зараз триває вигорання 6 цистерн

До палаючої нафтобазі у Васильківському районі Київської області будуть підтягнуті пожежні танки. Про це на брифінгу на місці подій повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає прес-служба відомства.

"На ранковому засіданні ми прийняли рішення задіяти пожежні танки. Це полегшить підхід і роботу рятувальників", - заявив Аваков.

У той же час глава ДСНС Микола Чечоткін поінформував, що триває вигорання 6 цистерн.

"До гасіння пожежі залучено 45 одиниць техніки та 300 чоловік особового складу у тому числі і пожежний потяг. Також створений резерв: 200 осіб і 21 одиниця техніки. На сьогоднішній день постраждало 12 осіб: 6 співробітників ДСНС і 6 залізничників. Ще з одним із співробітників, він з екіпажу пожежного поїзда, немає зв'язку. Зараз він вважається безвісти зниклим", - повідомив керівник ДСНС.

"Зараз ми плануємо залити гарячі ємності піноутворювачем для того, щоб зменшити горіння і інтенсивність димовидалення. Поки результат не дуже ясний, так як невідомо, скільки ще невыгоревшего палива. Може бути, ця робота буде успішною, а може бути - це тільки зіб'є якусь кількість полум'я", - зазначив Арсен Аваков.

Відзначимо, пожежний танк - гусенична пожежна машина, створена на основі танка Т-64 інженерами Харківського бронетанкового ремонтного заводу в 2010 р. Основною сферою застосування пожежних танків є ліквідація полум'я в місцях з утрудненим доступом і на складах боєприпасів. На даху танка встановлений спеціальний водомет, дальності подачі водяного струменя становить 100 м, площа гасіння до 250 кв. м.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, сьогодні вранці на нафтобазі під Києвом пролунав новий вибух.

Стежити за онлайн-трансляцією з місця подій можна тут.