ua en ru

Міськрада Одеси засудив агресивні дії Росії

Міськрада Одеси засудив агресивні дії Росії Фото: міськрада Одеси

Депутати затвердили розроблений активістами меморандум

Міська рада Одеси затвердив "Меморандум про позицію депутатів міськради щодо окупації Криму, бойових дій на сході України та інших посягань на територіальну цілісність України". За відповідне рішення проголосували 45 членів зборів з 63, передає місцеве видання "Думська".

Повідомляється, що депутати засудили дії Росії і зазначили, що "Одеса виступає проти будь-яких видів агресії та посягань на територіальну цілісність України. Після голосування частина депутатів аплодувала, а громадські активісти у залі виконали національний гімн.

Нагадаємо, в грудні 2015 року одеська міськрада в черговий раз відмовився розглядати питання про визнання Росії країною-агресором.

Крім того, в грудні 2015 року відмовилися вносити до порядку денного питання про визнання Росії агресором депутати Запорізької міськради.

Відзначимо також, що на думку Петра Порошенка, загроза відкритої війни з Росією зросла порівняно з минулим роком.

"Загроза відкритої війни вище, ніж у минулому році. Росія не виконала жодного пункту Мінська. Те, що ми бачимо з іншого боку: 8000 російських солдатів в нашій країні, з російським командуванням, нові військові бази на кордоні, постійні військові навчання", - зазначив президент.