ua en ru

Міськрада Мукачевого незаконно виплатила понад 700 тис. бюджетних коштів

Міськрада Мукачевого незаконно виплатила понад 700 тис. бюджетних коштів Фото: Мукачівська міськрада

Близько 400 тис. гривень із цих коштів - допомога внутрішньо переміщеним особам

У ході ревізії використання коштів на соціальну підтримку населення в Управлінні праці та соціального захисту населення Мукачівської міськради виявлені фінансові порушення на значні суми. Усього встановлено незаконні виплати бюджетних коштів на суму понад 700 тисяч гривень, повідомляє прес-служба голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Зазначено, що ревізію проводив Західний офіс Держаудитслужби в Закарпатській області за дорученням Кабінету міністрів.

"Унаслідок надання внутрішньо переміщеними особами недостовірної інформації щодо майнового та фінансового стану, а також відсутності контролю з боку Управління праці та соцзахисту населення за достовірністю таких даних, незаконно виплачено допомоги на суму 400 тис. гривень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ревізія виявила незаконне використання бюджетних коштів у сумі 300 тис. гривень на виконання місцевої програми "Додатковий соціальний захист мукачівців".

"Одноразову адресну грошову допомогу на дороговартісне лікування надано без підтвердження факту перебування громадян на лікуванні в медичних закладах, а також відсутності документів щодо витрат на проведення хірургічних втручань і лікування", - наголосили в ОДА.

Там також додали, що всі матеріали ревізії було передано до обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль звернувся до керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова з проханням провести службові розслідування щодо фактів контрабанди крупних партій цигарок через митні пости на Закарпатті.