ua en ru

Гірники мають намір продовжувати акцію біля Держгеонадр до видачі ліцензій "Сухій Балці"

Гірники мають намір продовжувати акцію біля Держгеонадр до видачі ліцензій "Сухій Балці" Фото: Держгеонадра (з відкритих джерел)

Шахтарі продовжують мітингувати

Біля стін Державної служби геології та надр України працівники ПАТ "Євраз Суха Балка" продовжують чекати дій ліцензійного органу щодо продовження і видачі підприємству ліцензій на користування надрами шахт ім. Фрунзе і "Ювілейна". Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як відомо, сьогодні на сайті Держгеонадр була опублікована інформація про компроміс з ПАТ "Євраз Суха Балка".

"Державною службою геології та надр України у рамках чинного законодавства за результатами проведення консультацій ухвалено рішення в найкоротші терміни врегулювати проблемну ситуацію з ПАТ "Євраз Суха Балка", - йдеться в повідомленні Держгеонадр.

На підприємстві, в свою чергу, підкреслили, що в ході переговорного процесу намітився прогрес.

"Створена робоча група для врегулювання ситуації. І віримо, що вже найближчим часом буде прийнято рішення, яке дозволить підприємству нормально працювати. Дуже сподіваємося на державницьку позицію керівництва відомства. Так як мова йде про долю унікального підприємства гірничо-металургійного комплексу України, багатомільйонні суми податкових відрахувань у бюджети всіх рівнів, благополуччя сімей 3,5 тисячного трудового колективу рудника", - сказав у коментарі ЗМІ генеральний директор ПАТ "Євраз Суха Балка" Віталій Баш.

У той же час гірники поки не мають наміру припиняти акцію протесту.

"Те, що нас почули, це, безумовно, добре. Я безмірно вдячний нашим хлопцям, шахтарям, які не побоялися приїхати в Київ і стати на захист рідного підприємства і свого конституційного права на працю. Ми звикли працювати, а не мітингувати. Але, ми змушені відстоювати свої права, так як мова йде про збереження робочих місць. Ми заявляємо, що до моменту отримання ліцензій наша акція протесту не припиняється. Ми підемо звідси тільки з спецразрешениями в руках. У разі, якщо Держгеонадр не стримає своє слово, весь наш трудовий колектив буде в Києві разом з родинами!", - заявив голова первинної організації професійної спілки металургів і гірників України Віктор Щасливий.

Як відомо, акція протесту шахтарів криворізького рудника "Суха Балка" почалася 19 вересня 2017 р. У ній беруть участь близько 250 робітників, які пікетують будівлю Госгонедр в Києві під гаслом: "Дайте нам роботу!". Шахтарі заявляли, що причиною акції протесту стала відмова відомства видати спецдозволи на користування надрами "всупереч рішенню суду, який приписував чиновникам зробити це".