ua en ru

В Горлівку прибули російські безпілотники, - ІС

В Горлівку прибули російські безпілотники, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Зафіксовано перекидання через Калинівку на Донецьк бронегрупи бойовиків

В Горлівку (Донецька область) прибули російські підрозділи БПЛА (15 одиниць) і взвод РЕБ. Про це написав у своєму Facebook лідер групи "Інформаційний опір" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

Так, згідно з інформацією ІС, в Горлівку прибули оператори БПЛА та особовий склад підрозділу РЕБ - з російських військовослужбовців без знаків розрізнення, в супроводі підрозділу охорони також з військовослужбовців ЗС РФ (быльше 20 чол.).

"Також до підрозділыв ЗС РФ додана охорона з місцевих бойовиків - підрозділ "армії ДНР", - написав Тимчук.

Окрім того, зафіксіровано перекидання через Калинівку на Донецьк бронегрупи бойовиків з 6-ти БМП-1, 2, 3 у супроводі вантажних автомобілів.
Ще одна бронегруппа терористів перекинута в район Дебальцевого. У складі бронегрупи 5 танків Т-72БА, 2 танки Т-64Б, одна командно-штабна машина БМП-1КШ "Поток-2" і 2 БТР-80.

Крім того, наголошується, що на Приморському напрямку протягом минулої доби бойовики на широкій ділянці вели активні обстріли з 82-мм і 120-мм мінометів, зафіксовано використання 122-мм артилерії з позицій північніше н.п.Безіменне і східніше н.п. Червоноармійське.

"По позиціях українських військ у районі н.п.Мар'їнка, Піски, Красногорівка, шахта Бутівка терористи вели обстріли з АГС-17 і декількох пересувних установок ЗУ-23-2 на МТ-ЛБ і вантажних автомобілях. На північний схід від Красногорівки бойовики на 2 -х БТР-80 намагалися вийти на зручну вогневу позицію для стрільби з крупнокаліберних кулеметів (озброєння БТР) Передові підрозділи сил АТО вступили в вогневе протиборство з противником і змусили супротивника відійти на вихідний рубіж", -. написав Тимчук.

Водночас, за інформацією ІС, відзначається активізація формувань російсько-терористичних військ на Костянтинівському напрямку і північніше Авдіївки, а також активізація Стахановсько-Первомайської тактичної групи.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе продолжают осущ...

Posted by Dmitry Tymchuk on 30 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією прес-центру АТО, впродовж минулої доби бойовики 53 рази обстріляли позиції українських військових в зоні проведення антитерористичної операції.