ua en ru

Міськвиборчком Кривого Рогу визнав листівки про "500 гривень від мера" агітацією

Міськвиборчком Кривого Рогу визнав листівки про "500 гривень від мера" агітацією Фото: комісія відмовилася визнати "500 гривень від мера" підкупом виборців

Комісія відмовилася визнати "500 гривень від мера" підкупом виборців

Міська виборча комісія Кривого Рогу на засіданні 9 березня розглянула скаргу щодо фактів розповсюдження листівок від міської влади з інформацією про можливість отримання 500 гривень соціальної допомоги. Ці листівки комісія визнала передвиборною агітацією, повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Зазначається, що з відповідною скаргою до міськвиборчкому звернулася кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Інна Іванченко. Вона просила комісію визнати факт розповсюдження таких листівок підкупом виборців, оскільки, на її думку, така активність Юрія Вілкула спонукає виборців віддати свої голоси за нього на виборах 27 березня.

Проте, комісія лише частково задовольнила скаргу. В частині визнання матеріальної допомоги виборцям в межах соціальної програми підкупом комісія відмовила. Водночас, в ході вивчення наданих доказів, комісія дійшла висновку, що ці друковані матеріали мають агітаційний характер.

Також міськвиборчком вирішив звернутися до міського відділу поліції щодо перевірки законності розміщення агітаційних матеріалів в заборонених законом місцях, зокрема у приміщеннях органів місцевого самоврядування, у транспорті, приміщеннях вокзалів, тощо.

Нагадаємо, Більшість у керівному складі дільничної виборчої комісії (ДВК) Кривого Рогу отримали "Опозиційний блок" та Юрій Вілкул.