ua en ru

Горбатюк розповів, скільки вироків винесено у справах про злочини на Майдані

Горбатюк розповів, скільки вироків винесено у справах про злочини на Майдані Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

У найближчій перспективі мінімум у трьох справах про злочини на Майдані винесуть вирок

На сьогоднішній день у справах про злочини на Майдані винесено 31 вирок. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

Крім того, за словами Горбатюка, в найближчій перспективі повинні винести вирок, щонайменше, в трьох справах про злочини на Майдані.

"Є кілька справ, але я їх не назву, щоб не нашкодити. А в більшості судових справ, на жаль, ці процеси на перший погляд, нескінченні. Тобто, без розуміння термінів закінчення. На це впливає багато факторів - не часті засідання та їх перенесення, самовідводи суддів, зміну підсудності і т. п. В таких випадках абсолютно незрозуміло, коли буде завершено цей процес. А по тих випадків, за якими ми сподіваємося, що суд завершиться, то я називати не можу - це прерогатива суду. Щонайменше, в трьох. Але це на найближчу перспективу. До кінця року повинно бути більше", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Горбатюк заявляв, що в центрі Києва щодня проводяться слідчі експерименти по справі про розстріл Майдану взимку 2014 року.