ua en ru

Горбатюк наполягає на вдосконаленні законодавства у питанні заочного засудження

Горбатюк наполягає на вдосконаленні законодавства у питанні заочного засудження Фото: Сергій Горбатюк

Горбатюк вважає, що для дотримання всіх норм потрібно однозначне застосування процедури

Горбатюк наполягає на необхідності вдосконалення законодавства під час процедури заочного засудження. Про це сказав керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк під час прес-конференції в п'ятницю, 4 листопада, передає кореспондент РБК-Україна.

"За результатами розслідування у нас на сьогоднішній день оголошено в розшук понад 70 підозрюваних, починаючи від колишнього президента і закінчуючи "беркутівцями" або "титушками", - сказав Горбатюк.

За його словами Департамент спеціальних розслідувань займається розслідуванням злочинів, скоєних під час протестних акцій, і економічних злочинів, вчинених колишніми високопоставленими чиновниками.

Він підкреслив, що для дотримання норм міжнародної конвенції вимагається чітке і однозначне застосування процедури.

"Якщо ми хочемо застосовувати цю процедуру (заочного засудження - ред.), ми повинні прописати ще таким чином, щоб не давати жодних підстав для звинувачення в порушенні прав (підозрюваних) та подальшої можливості скасування цих рішень Європейським судом", - сказав Горбатюк.

Він підкреслив, що дотримання такої процедури дозволить розраховувати на те, що будуть відсутні звинувачення в порушенні прав підозрюваних.

"Нам треба настільки вдосконалити процедуру, щоб не тільки одержувати законні вироки, але і переконувати світ у тому, що ніяких політичних переслідувань у нас немає, а ті, хто притягнуті до відповідальності або засуджені, дійсно винні і їх вина доведена. Закон, на мою думку, необхідно змінювати і ретельно прописувати всі ці процедури, щоб була забезпечена чистота процесу", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Горбатюк заявляв, що у Генеральній прокуратурі України спеціально затягують справу проти колишнього президента Віктора Януковича.