ua en ru

Google закриє онлайн-сервіс з порівняння кредитних послуг

Google закриє онлайн-сервіс з порівняння кредитних послуг Фото: американська компанія Google (Reuters)

Сайт Google Compare дозволяє користувачам переглядати і порівнювати різні пропозиції

Найбільша американська інтернет-корпорація Google Inc. (холдинг Alphabet) закриє онлайн-сервіс Google Compare, за допомогою якого споживачі можуть порівняти процентні ставки від постачальників кредитних послуг. Про це з посиланням на інформовані джерела пише The Wall Street Journal.

Як зазначається, Google Compare дозволяє користувачам переглядати і порівнювати пропозиції від автостраховиків, іпотечних кредиторів, а також умови надання кредитних карт.

Зокрема, відвідувачі можуть переглядати результати пошуку власного набору критеріїв, включаючи процентну ставку, умови позики та комісійні збори.

Монетизація онлайн-сервісу насамперед відбувалася за рахунок комісії від страховиків і компаній-кредиторів. У деяких випадках Google отримав ліцензію на продаж кредитного продукту безпосередньо споживачам.

Проте сайт не приносив дохід - більший, ніж стандартний пошук оголошень для такого типу продуктів, зазначило WSJ джерело, знайоме з рішенням компанії. Також Google не вдалося переконати деяких найбільших страховиків і компанії-кредитори брати участь у проекті.

Керівник інтернет-агентства зі страхування CoverHound Кейт Мур, яке працювало з Google Compare, зауважив, що сайт тимчасово закритий, а "Гугл" сподівається переоснастити його і врешті-решт відновити.

Нагадаємо, раніше Google анонсував закриття фотосервісу Picasa до 1 травня і оголосив офіційну дату смерті Flash в рекламі.

Як повідомлялося, компанія-власник Google стала найдорожчою у світі замість Apple.