ua en ru

Google закриє фотосервіс Picasa до 1 травня

Google закриє фотосервіс Picasa до 1 травня Фото: фотосервіс "Пікаса" дійшов кінця

Замість цього користувачам пропонують освоїти новий хмарний сервіс Google Photos

Американська IT-корпорація Google ухвалила рішення згорнути підтримку додатка для роботи з фотографіями Picasa. Про це з посиланням на главу Google Photos Аніла Сабхарвала повідомив офіційний блог компанії.

Натомість шанувальникам фотохостингу "Пікаса" пропонується освоювати хмарний сервіс Google Photos.

Як зазначає Google Photos Blog, десктопний додаток Picasa, який став безкоштовним одразу після придбання найбільшим пошуковиком ще у 2004 році, перестане оновлюватися після 15 березня, а із травня користувачі не зможуть завантажувати нові фотографії і редагувати альбоми.

Таким чином, від 1 травня в сервісі Picasa.Google.com можна буде хіба що переглядати раніше завантажені світлини.

Утім, вміст інтернет-сервісу Picasa Web Albums вже зараз можуть відшукати в Google Photos - альтернативному онлайн-інструменті для роботи із фотографіями.

Google закриє фотосервіс Picasa до 1 травня

До 1 травня "Пікаса" працювати так само, як і останнім часом, після чого Google запропонує його користувачам альтернативний онлайн-інструмент для роботи із фотографіями Google Photos, у якому буде збережено всі теги, заголовки і коментарі, пов'язані з певними світлинами.

Між тим, закриття онлайн-сервісу не означає видалення активних акаунтів. Як очікується, доступ до вже завантаженого контенту залишиться, щоб його можна було завантажувати або видаляти.

Google закриє фотосервіс Picasa до 1 травня

Запуск сервісу Picasa відбувся у 2004 році, коли він був зручний і для перегляду фотографій, а також як редактор: у ньому було зручно конвертувати RAW-файли у стислі графічні. Потім Picasa зробили хмарним сховищем фотографій, подібно до конкурента Flickr від Yahoo.

Відтоді користувачі почали скаржитися на те, що всі їхні фотографії без дозволу вивантажувалися у хмару і при цьому не закривалися в доступі, оскільки налаштування конфіденційності відбувалися в ручном режимі.

Нагадаємо, напередодні Google оголосив офіційну дату смерті Flash в рекламі.