ua en ru

Google провів переговори з інвестування 1 млрд доларів у головного конкурента Uber

Google провів переговори з інвестування 1 млрд доларів у головного конкурента Uber Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

Alphabet Inc. обговорює з Lyft Inc. інвестиційну привабливість компанії

Материнська компанія Google Alphabet провів переговори з інвестування 1 млрд доларів у головного конкурента Uber - компанію Lyft Inc. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власне джерело, знайоме з ходом переговорів.

"Alphabet Inc (GOOGL.O) обговорює з Lyft Inc можливу інвестиційну привабливість компанії, потенційно поглиблюючи існуюче партнерство між двома фірмами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мова йшла про ймовірне інвестуванні гіганта Силіконової Долини на суму в 1 млрд доларів.

Зазначимо, що з 2013 року Alphabet є акціонером Uber, яким володіє через свій венчурний фонд GV, однак у компаній склалися непрості відносини. Вони стали ще складнішими після того, як Waymo, що належить Alphabet, подала в суд на Uber, звинувативши компанію в крадіжці комерційної таємниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Uber звинуватили у неправомірному використанні елементів технології самостійного водіння і зокрема датчиків LiDAR, які компанія представила на початку цього року.

У Google вважають, що технологія була викрадена засновником Otto Ентоні Левандовскі, які раніше працював в проекті Google по безпілотних автомобілів. Левандовскі покинув проект у грудні 2015 року і вже в січні запустив власний проект.