ua en ru

Google профінансував сервіс для написання новин без участі журналістів

Google профінансував сервіс для написання новин без участі журналістів Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

Google виділив 706 тис. євро на стартап з автоматичного написання новин

Американська корпорація Google Inc. профінансувала сервіс для написання новин без участі журналістів. Про це повідомляє PA.

"Спільний проект британського новинного агентства Press Association і стартапу Urbs Media отримав фінансування від американської корпорації Google", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, сума гранту становить 706 тис. євро і спрямована на розвиток програми автоматичного написання статей. Грант є одним з найбільших на сьогоднішній день, виділених з Інноваційного фонду Google News Digital Initiative (DNI).

Так, кошти були надані для програми RADAR - це нова послуга, яка кожен місяць буде створювати до 30 тис. локальних історій з відкритих наборів даних.

Наголошується, що RADAR покликаний задовольнити зростаючий попит на послідовні, засновані на фактах новини місцевих громад на користь створених регіональних ЗМІ, а також зростаючий сектор незалежних видавців, гіперлокальних торгових точок і блогерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія оштрафувала Google на 2,42 млрд євро за порушення правил антимонопольного законодавства.