ua en ru

Google планує запустити платне інтернет-телебачення

Корпорація Google хоче запустити власний сервіс, який би транслював через Інтернет звичайні телеканали в "потоковому" режимі. Зараз Google веде переговори з крупними медіакомпаніями про ліцензування контенту для свого інтернет-телебачення.

Корпорація Google хоче запустити власний сервіс, який би транслював через Інтернет звичайні телеканали в "потоковому" режимі. Як пише газета The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела, зараз Google веде переговори з крупними медіакомпаніями про ліцензування контенту для свого інтернет-телебачення.

Тим часом, ідеєю платного інтернет-ТБ цікавиться не тільки Google. З телевізійниками намагаються домовитися також компанії Sony і Intel. А Apple пропонує подібні ідеї медіакорпораціям вже декілька років .

Проте, на думку експертів, у Google трохи більше шансів на успіх. За неофіційними даними, представники компанії демонструють під час переговорів спеціальний пристрій, який дозволить користувачам дивитися потокове відео на екрані комп'ютерів також, як по телевізору, і навіть точно так само перемикати канали.

Читайте також: Google Maps - запущена нова версія сервісу

Зазначимо, що існуючі відеосервіси (Netflix, Hulu і Amazon.com) останнім часом стають все більш популярними. Тоді як затребуваність традиційного кабельного ТБ падає. Але ці відеосервіси пропонують контент "за запитом". А зараз ідея крупних IT-компаний полягає в тому, щоб транслювати в Інтернеті канали саме в "потоковому", звичному людям, режимі.

До речі, якщо медійні корпорації погодяться віддати права на трансляцію комусь з інтернет-гігантів (а може, і декільком відразу), то онлайн-телебачення сильно ударить по традиційному ТБ. Зараз у операторів платного телебачення і так ситуація не з простих. А інтернет-ТБ стане черговим і дуже сильним конкурентом в боротьбі за передплатників.