ua en ru

Google планує відмовитися від функції "живого пошуку"

Google планує відмовитися від функції "живого пошуку" Фото: Google (Pixabay)

Після скасування функції результати пошуку будуть завантажуватися тільки після натискання відповідної кнопки

Американська корпорація Google в своєму пошуковику має намір відмовитися від функції "живого пошуку". Про це повідомляє Search Engine Land.

Відзначимо, що, за даними на сайті служби підтримки Google "живий пошук" намагається вгадати ваш пошуковий запит і починає показувати результати. Якщо результати вас не влаштовують, продовжуйте вводити текст, і вони будуть оновлюватися автоматично.

"Ми запустили Google Instant у 2010 році з метою надавати нашим користувачам шукану інформацію як можна швидше, особливо, коли вони працювали з настільними пристроями. З тих пір більшість пошукових операцій здійснюється з мобільних пристроїв... Маючи це на увазі, ми вирішили відмовитися від Google Instant щоб зосередитися на способах зробити пошук іще більш швидким і гнучким на всіх пристроях", - йдеться в повідомленні.

В Google уточнили, що після скасування такої функції результати пошуку будуть завантажуватися тільки після натиснення користувачем відповідної кнопки. Використання Google Instant в основному на мобільних пристроях припускає, на думку представника компанії, різні обмеження, тому від цієї функції вирішено відмовитися.

"Тепер, коли ви друкуєте, ви побачите тільки пропозиції щодо пошуку, а потім зможете клацнути ці пропозиції, щоб побачити результати. Результати пошуку не будуть завантажувати сторінки результатів без натискання на пропозицію пошуку або натискання кнопки введення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська корпорація Google.Inc оголосила про запуск оновленого сервісу - персональний новинної стрічки.

Тепер новинна стрічка Google буде пропонувати користувачам однойменної пошукової системи не тільки новини, але й відеоролики, музику, статті та інші матеріали, підібрані з урахуванням інтересів користувача на основі його запитів у Мережі.