ua en ru

Motorola відкликала патентний позов до Apple

Підрозділ Google Motorola Mobility несподівано відкликав свій патентний позов проти компанії Apple. Про це повідомляє "Росія-24".

Причина відкликання заяви залишилася невідомою. Проте представники Motorola відзначили, що дані дії ніяк не пов'язані з "домовленостями між Motorola і Apple".

Компанія Motorola Mobility направила позов у Комісію з міжнародної торгівлі США (ITC), згідно з яким Apple звинувачувалася в порушенні семи патентів в пристроях iPhone і iPad. Основна вимога позову - заборона на ввезення в країну даних продуктів.

Незважаючи на це, представники Google заявили, що продовжать захищати права своїх партнерів, чиї смартфони управляються операційною системою Android.

Раніше мюнхенський суд вирішив заборонити продаж смартфонів і планшетів компанії Motorola Mobility, що належить Google, в яких є функція "rubber band". З її допомогою пристрій дає користувачеві знати, що він дійшов до кінця списку. Наприкінці серпня Каліфорнійський суд визнав, що ця функція запатентована Apple, і Samsung порушила права на інтелектуальну власність компанії.

Юристи Motorola Mobility мають намір подати апеляцію і довести, що ця функція з'явилася в комп'ютерному світі задовго до появи iPhone і, отже, патент Apple не можна вважати юридично зобов'язуючим.

Читайте також: Apple вимагає збільшити розмір компенсації збитку від Samsung на 707 млн дол