ua en ru

Google фінансує дослідження, результати яких підтримують імідж компанії, - Times

Google фінансує дослідження, результати яких підтримують імідж компанії, - Times Фото: Google (flickr.com/Ben Nuttall)

З 2005 року Google фінансувала 329 дослідницьких програми в ключових галузях суспільної політики

Компанія Google, входить в холдинг Alphabet, виплачує мільйони доларів вченим британських і американських університетів за дослідження, які повинні схилити громадську думки компанії. Про це повідомляє Times.

Повідомляється, що з 2005 року Google прямо або побічно фінансувала 329 дослідницьких програми в ключових галузях суспільної політики, де зміна регуляційних норм може стати для компанії причиною величезних штрафів або втраченого прибутку.

При цьому в двох третинах випадків автори робіт, які отримували від Google від 5 тис. До 400 тис. Доларів за дослідження, не розкривала джерело фінансування.
Як результат, більшість досліджень були на користь Google.

Виданням також зазначає, що кількість дослідницьких програм, які фінансує Google, різко зростає, коли бізнес-модель компанії опиняється під загрозою.

В Google назвали цю інформацію такою, що не відповідає дійсності.

"Ми раді підтримувати академічні дослідження в області комп'ютерної діяльності, зокрема в тому, що стосується авторського права, свободи вираження і контролю. Іронія опублікованих Campaign for Accountability даних полягає в тому, що сама ця організація послідовно відмовляється назвати джерело свого власного фінансування, так само , як і її донори ", - йдеться в заяві Google.

Нагадаємо, Google профінансував сервіс для написання новин без участі журналістів.