ua en ru

Гонтарева продовжить перебувати у відпустці до рішення Ради, - НБУ

Гонтарева продовжить перебувати у відпустці до рішення Ради, - НБУ Фото: Гонтарєва ніяк не може піти у відставку (НБУ)

Голова НБУ не може звільнитися з-за відсутності рішення Ради

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва продовжить перебувати у відпустці до прийняття Верховною Радою рішення про її відставку. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Нацбанку.

Як повідомляється, у відпустці Гонтарєва буде перебувати до тих пір, поки президент не запропонує парламенту кандидатуру нового голови НБУ, а Рада, у свою чергу, не затвердить цю кандидатуру.

Зазначимо, що Гонтарєва оголосила про свою відставку і подала президентові України Петру Порошенку відповідну заяву 10 квітня 2017 року. Свою професійну діяльність в НБУ Гонтарєва завершила 11 травня цього року і не планує повертатися до роботи на посаді глави Нацбанку.

Зараз її обов'язки виконує перший заступник голови Яків Смолій. До роботи він приступив з 11 травня 2017 року.

Згідно з Законом України "Про Національний банк України", голова Національного банку звільняється з посади Верховною Радою України за поданням президента України.

Проте, глава держави досі не визначився з кандидатурою наступника Гонтарєвої і не подав свою пропозицію на розгляд парламенту.

Нагадаємо, раніше прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко повідомив про те, що в ГПУ напрацьовуються "серйозні матеріали" відносно голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

Главу Нацбанку звинувачують, зокрема, у зловживанні службовим становищем при виведенні банківських установ з ринку.