ua en ru

Гонтарєва розповіла, коли можуть підняти питання націоналізації "Приватбанку"

Гонтарєва розповіла, коли можуть підняти питання націоналізації "Приватбанку" Фото: Гонтарєва розповіла про можливу націоналізацію "Приватбанку"

На виконання вимог Нацбанку у "Привату" є 3 роки

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва розповіла про зразкових терміни ухвалення рішення про націоналізацію "ПриватБанку". Про це вона розповіла в інтерв'ю Hromadske.

За її словами, всі українські банки повинні виконати вимоги регулятора щодо рекапіталізації, на що кожному з них дається 3 роки. "ПриватБанк" не є винятком.

У той же час вона зазначила, що оскільки банк є системним, то просто ліквідувати його не представляється можливим. Тобто банк може бути націоналізований.

Глава НБУ також запевнила, що у регулятора є чіткі етапи і показники, згідно з якими перевіряється адекватність капіталу банку, та "Приватбанку" в тому числі.

"Йдеться про те, що, якщо він не виконує програму рекапіталізації, то зрозуміло, що він може бути націоналізований. Але будемо сподіватися, що він її виконає, тому що у нас на програму рекапіталізації дано 3 роки. І на сьогоднішній день у нас є етапи, крапки вимірів, коли ми перевіряємо адекватність капіталу", - підкреслила Гонтарєва.

Нагадаємо, "влада" анексованого Криму має намір продати офіси "Приватбанку".