ua en ru

Гонтарева: Порошенко не зобов'язаний продавати свій бізнес

Гонтарева: Порошенко не зобов'язаний продавати свій бізнес Фото ("Бізнес): Валерія Гонтарева

За словами глави Нацбанку, Президент передав свої активи в управління сторонньому управляючому фонду

Президент України Петро Порошенко не зобов'язаний продавати свій бізнес. Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна".

"До речі, глава держави, за законом, не зобов'язаний продавати свої бізнеси, і в інших країнах таких вимог теж немає. Адже Дональд Трамп, наприклад, коли йшов кандидатом у президенти (США, - ред.), свої бізнеси не продавав. Є вимога передати їх в управління сторонньому управляючому фонду. Що глава держави і зробив", - зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, під час передвиборної президентської кампанії Петро Порошенко неодноразово заявляв, що продасть свій бізнес, основним з яких є кондитерська корпорація Roshen ("Рошен"), у разі перемоги.

У вересні 2014 р. Порошенко підтвердив, що компанія Rothschild отримала всі повноваження для продажу його бізнесу.

У травні ц.р. в інтерв'ю ВВС Порошенко пообіцяв найближчим часом розкрити деталі продажу свого бізнесу. "Думаю, що, можливо, розкрию через кілька тижнів деяку важливу інформацію стосовно цього (продажу бізнесу, - ред.). Але коли я намагався продати, наприклад, мої активи в Росії, вони були негайно арештовані російським урядом, не даючи мені такої можливості, адже неможливо продати те, що перебуває під арештом. І моя власність у Росії була конфіскована. І вони намагалися використовувати це як метод тиску", - заявляв Порошенко.

У червні ц.р. Президент заявив, що для уникнення спекуляцій передасть за трастовою угодою частку у своєму бізнесі в управління інвестиційній компанії Rotshild. За його словами, Rotshild проводить роботу з пошуку покупців, які, своєю чергою, здійснюють правовий і фінансовий due diligence активів.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко оцінює компанію Roshen у 3 млрд доларів.