ua en ru

Порошенко оцінює Roshen в 3 млрд дол., - Bloomberg

Порошенко оцінює Roshen в 3 млрд дол., - Bloomberg Фото: Петро Порошенко

Порошенко більше зацікавлений у розвитку Roshen, ніж у її продажу

Президент України Петро Порошенко оцінює компанію Roshen в 3 млрд доларів. Про це агентству Bloomberg заявив гендиректор Roshen В'ячеслав Москалевський, передають "Ведомости".

З листопада 2013 р. стан Петра Порошенка зменшилася на 30%, підрахувало агентство Bloomberg. 18 місяців тому Bloomberg Billionaires Index оцінював стан українського Президента в 1 млрд дол. Тепер агентство оцінює його в 720 дол. млн.

За даними Bloomberg, з 2012 р. компанія Roshen втратила близько 25% у зв'язку з тим, що для її продукції закрився її основний ринок - Росія, а майно російських підприємств компанії було заарештовано.

В ході передвиборної президентської кампанії Порошенко пообіцяв продати свій бізнес, але позбутися свого головного активу - Roshen - не зміг, так як не знайшлося покупця. До цього активу був виявлений слабкий інтерес, заявив Bloomberg гендиректор Roshen В'ячеслав Москалевський.

За його словами, президент оцінює всю компанію приблизно в 3 млрд дол. Переговори про продаж активу тривають, але попит не просто поганий, а дуже поганий, заявив агентству глава адміністрації президента України Борис Ложкін.

За словами Москалевського, Порошенко зараз більше зацікавлений у розвитку Roshen, ніж у її продажу, і планує в 2015 р. вкласти в компанію 50 млн дол.

Нагадаємо, Слідчий комітет Російської Федерації 24 квітня 2015 р. наклав арешт на майно ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", яку пов'язують з Президентом України Петром Порошенком.