ua en ru

Гонтарєва: політичні новини розкачують курс гривні

Гонтарєва: політичні новини розкачують курс гривні Фото: Валерія Гонтарєва

Інвестори почали розпродаж державного боргу України

Одним з ситуативних чинників, який стимулює нестабільність курсу гривні, є політична нестабільність. Про це у Верховній Раді України заявив голова Національного банку Валерія Гонтарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"В останні дні, на жаль, додався ще один ситуативний фактор - це політична нестабільність, яка створює невизначеність щодо майбутнього країни і може стати підґрунтям для ажіотажного попиту на валюту", - зазначила Гонтарєва.

Зокрема вона зазначила, що інвестори суверенних українських єврооблігацій почали розпродаж державного боргу, боячись погіршення короткострокової платоспроможності країни.

"Політичні новини розгойдують і курс нашої національної валюти", - зазначила Гонтарєва.

"Сезонні чинники, які тиснули на курс гривні, залишилися позаду. Правда, з’явився новий – політична нестабільність. Крім...

Опубликовано Національний банк України 5 февраля 2016 г.

Нагадаємо, реальний ВВП України в 2015 році впав на 10,5%.

Зазначимо також, раніше Гонтарєва повідомляла, що ситуація на валютному ринку більш-менш стабільна.

"Додатковим фактором є те, що зараз валюти всіх країн світу девальвує по відношенню до долара США. Ця девальвація особливо спостерігається в країнах - експортерах сировини, до яких відносяться країн СНД. Наша валюта не може не реагувати на те, що відбувається в світі", - зазначила Валерія Гонтарєва і доповнила, що ці ризики можуть бути частково нівельовані іншими факторами.