ua en ru

Гонтарєва: піднімати питання лібералізації норм валютного регулювання передчасно

Гонтарєва: піднімати питання лібералізації норм валютного регулювання передчасно Фото: Валерія Гонтарєва

За її словами, існуюча законодавча база з питань валютного регулювання потребує перегляду з урахуванням стандартів ЄС

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва вважає, що на даному етапі піднімати питання лібералізації норм валютного регулювання і відмовлятися від посиленого валютного контролю передчасно. Про це вона заявила під час зустрічі з членами Європейської Бізнес Асоціації (EBA), передає прес-служба Нацбанку в Facebook.

За її словами, існуюча законодавча база з питань валютного регулювання вимагає перегляду та актуалізації, з урахуванням імплементації норм і стандартів ЄС.

"Не слід також забувати, що Україна сьогодні знаходиться в умовах Програми МВФ. Всі валютні обмеження, введені Національним банком у зв'язку з погіршенням стану платіжного балансу, визначені умовами Програми. Зняття окремих обмежень на валютному ринку вимагає проведення додаткових консультацій з МВФ і повинно відповідати визначеним Програмою термінів і послідовності", - підкреслила глава НБУ.

Голова НБУ Валерія Гонтарева, роз’яснюючи бізнес-спільноті регуляторні рішення під час зустрічі з членами Європейської Б...

Posted by Національний банк України on 16 Июль 2015 г.

Нагадаємо, напередодні Гонтарєва пообіцяла зняти валютні обмеження після реструктуризації держборгу України.