ua en ru

Гонтарєва відмовилася зустрічатися з вкладниками банку "Форум", - голова ініціативної групи

Понад 500 вкладників і клієнтів банку "Форум" прийшли сьогодні до Національного банку України з вимогою до нової голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої невідкладно втрутитися в ситуацію з банком "Форум" та не допустити його ліквідації. Про це повідомив голова ініціативної групи вкладників Павло Сидоренко.

За словами самих учасників, вони хотіли зустрітися з главою НБУ, щоб поінформувати про ситуацію навколо банку "Форум".

Учасники акції повідомили, що до вкладникам вийшла Валерія Гонтарєва, яка заявила, що в понеділок, 16 червня попереднім керівництвом Нацбанку було прийнято рішення про ліквідацію банку "Форум". Тому, з її слів, такого банку вже не існує, а тому предмету розмови немає, і зустрічатися вона ні з ким не буде.

Голова ініціативної групи вкладників Павло Сидоренко зазначив: "На питання учасників мітингу, а як же програма нового Президента "Жити по-новому", Гонтарєва відповіла, що вона вже давно "живе по-новому".

У відповідь на прохання вкладників прийняти представників ініціативної групи та дати їм можливість висловити позицію вкладників пані голова зникла в будівлі НБУ.

В результаті вкладники банку "Форум" перекрили вул. Інститутську і вимагають зустрічі з Гонтарєвою.

Нагадаємо, банк "Форум" заснований в 1994 році і входить в 20-ку найбільших банків України. Станом на січень 2014 року він входив в п'ятірку банків країни з самим великим депозитним портфелем позик від населення (понад 5 млрд грн).

3 березня Нацбанк України, замість надання рефінансування, визнав банк "Форум" неплатоспроможним.

4 березня 2014 виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації та призначення уповноваженого представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в банк "Форум".

27 травня 2014 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на засіданні дирекції Фонду прийняв рішення про кінцевому відмову приватному інвестору в придбання банку "Форум" і про продаж активів і пасивів банку.

16 червня 2014 року, незважаючи на неодноразові обіцянки представників влади про недопущення ліквідації, Нацбанк та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оголосили про ліквідацію банку "Форум" з передачею частини активів і пасивів приймаючому банку.