ua en ru

З гонконгської біржі хакери вкрали біткоінів на 65 млн доларів

З гонконгської біржі хакери вкрали біткоінів на 65 млн доларів Фото: в ході кібератаки з біржі вкрали біткоінів на 65 млн доларів

Постраждали тільки біткоіни, а депозити в доларах не зачіпали

Хакери здійснили кібератаку і викрали з гонконгської кріптовалютної біржі Bitfinex 119 756 біткоінів - біля 65 млн доларів, пише Bloomberg.

Зазначено, що через події всі операції на біржі були припинені з вівторка. У компанії підкреслили, що постраждали тільки біткоіни, а депозити в доларах не зачіпали.

Відзначається, що після викрадення з біржі біткоін впав на 5,5% по відношенню до долара, за два дні падіння досягло 13%. Також біткоін впав на 6,2% в понеділок, проте неясно, чи пов'язано це з атакою хакерів.

Зараз біржа займається встановленням всіх обставин події та співпрацює з правоохоронними органами.


"Ми будемо розглядати різні варіанти усунення втрат клієнтів пізніше в ході слідства", - пояснили на біржі.

Відзначимо, що валюта біткоін з'явилася в 2008 році. Це віртуальна валюта, яка була створена в якості альтернативи традиційним грошам. Так, біткоіни існують у вигляді записів в розподіленій базі блокчейн, де в нешифрованому варіанті зберігаються всі транзакції з зазначенням біткоін-адрес відправників і одержувачів, але без вказівки реальних власників цих адрес.

Нагадаємо, "Лабораторія Касперського" заявляє, що під приціл понад 100 груп, які організовують кампанії кібершпіонажу і атаки класу АРТ, потрапляють комерційні і державні організації в 85 країнах світу.