ua en ru

Голосування за законопроект про податок на валютні операції не відбулося через нестачу голосів парламентської більшості, - Терьохін

Голосування за законопроект про введення податку на продаж валюти не відбулося, оскільки в парламентській більшості "не долічилися голосів". Про це після закінчення роботи ВР заявив перший заступник голови парламентського комітету з питань податкової і митної політики, фінансів і банківської діяльності, народний депутат України Сергій Терьохін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що просто не долічилися голосів. Напевно, в Партії регіонів хтось володіє обмінними пунктами. А те, що банками, - це точно", - зазначив Терьохін.

Нагадаємо, раніше сьогодні голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що Верховна Рада може розглянути сьогодні проект закону про податок на продаж валюти, однак голосування не відбулося.

Зазначимо, раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, що розроблений новий законопроект про 10-процентну ставку податку на валютні операції.

У свою чергу, голова комітету НБУ з протидії несумлінним валютним операціям Юрій Горшков 29 листопада заявив, що законопроект про 15-процентний податок на продаж валюти найближчим часом буде внесений до ВР без принципових змін.