ua en ru

Голосування за НБУ та ЦВК може відбутися в останній тиждень лютого

Голосування за НБУ та ЦВК може відбутися в останній тиждень лютого Фото: ВРУ (president.gov.ua)

Наступний пленарний тиждень Ради пройде з 27 лютого по 2 березня

Голосування за призначення нового глави Національного банку України (НБУ) та складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) може відбутися в останню неділю лютого. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Антикорупційний суд і кадри: чим займеться Верховна Рада на 8 сесії".

Так, співрозмовники РБК-Україна допускають, що голосування за НБУ та ЦВК може відбудеться в останній тиждень лютого.

"Спецперевірки щодо кандидатів у члени ЦВК ще не завершена. І малоймовірно, що профільний комітет Князевича в середу фізично встигне розглянути і антикорупційний суд, і ЦВК. Тобто питання ЦВК на цьому тижні в зал швидше за все не винесуть і він перейде на наступний сесійний тиждень", - заявив у коментарі РБК-Україна нардеп від РПЛ Ігор Попов.

Відзначимо, наступний пленарний тиждень Ради пройде з 27 лютого по 2 березня 2018 року.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляв, що парламент призначить нового главу Національного банку України тільки після того, як він пройде співбесіди з усіма фракціями.

Зазначимо, 18 січня президент України Петро Порошенко вніс до Ради проект постанови про звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої і проект про призначення на цю посаду Якова Смолія, який на даний момент виконує обов'язки голови НБУ.

Крім того, вчора, 5 лютого, Порошенко вніс у Раду оновлене подання на призначення членів Центральної виборчої комісії.