ua en ru

Голосування за конфіскацію грошей Януковича виявить зрадників в українському парламенті, - Тимчук

Голосування за конфіскацію грошей Януковича виявить зрадників в українському парламенті, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Голосування за законопроект, який дозволить повернути до Держбюджету заарештовані активи "сім'ї" Януковича, покаже, хто працює проти національних інтересів України. Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук в кулуарах Верховної Ради.

Зокрема, він зазначив, що комітет, врахувавши зауваження і пропозиції іноземних партнерів і використавши зарубіжний досвід, розробив проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, здобутого злочинним або іншим неправомірним шляхом, запобігання його використання всупереч інтересам суспільства і держави (реєстру №4811).

Також Тимчук повідомив, що профільний комітет першим питанням розгляне відповідний законопроект, а вже в четвер документ буде винесений на голосування в сесійний зал.

Він нагадав, що конфісковані у Януковича кошти повинні піти, зокрема, на фінансування Збройних Сил України.

За словами нардепа, з квітня Міністерство оборони не має можливості фінансувати роботи з ремонту, модернізації бронетехніки, закупівлі новітнього озброєння з-за відмови депутатів конфіскувати активи екс-президента.

"Тому сам факт голосування у сесійній залі за цей законопроект стане свого роду індикатором того, як народні депутати, які виходять на парламентську трибуну і розповідають про патріотизм і любов до України, продемонструють свій патріотизм під час реального голосування", - підкреслив Тимчук.