ua en ru

Голландська розвідка РФ назвала загрозою для Європи і НАТО

Голландська розвідка РФ назвала загрозою для Європи і НАТО Фото: армія Нідерландів

За даними голландської розвідки, найбільшою загрозою для безпеки західного світу є тероризм і дії Росії

Військова служба розвідки і безпеки Нідерландів (MIVD) у своєму щорічному рапорті відзначає, що російські зусилля по дестабілізації Голландії, Європи і Північноатлантичного Альянсу є дуже суттєвими. Про це повідомляє сайт Міністерства оборони Нідерландів.

Розвідка попереджає, що Росія дедалі частіше використовує гібридну війну і вдосконалює свій військовий потенціал. За даними служб, торік у Нідерландах здійснено сотні кібер-атак. Їх основною ціллю були Міністерства оборони і закордонних справ. Але, як стверджує розвідка, російські хакери відслідковують роботу голландських компаній, що спеціалізуються на виробництві систем озброєнь. Росія заперечує ці звинувачення.

Військова розвідка також попереджає, що РФ все більше поширює неправдиві повідомлення. Відзначають, що така ситуація була, зокрема, після катастрофи MH17. Три роки тому літак малайзійських авіаліній, який летів з Амстердаму, був збитий у Донецькій області.

Генерал-майор Онно Ейхельшейм вважає, що Росія хоче зберегти вплив в країнах навколо неї і прагне значно зменшити роль НАТО, тому що вона відчуває себе під загрозою. Крім того, Росія хоче, щоб її вважали військовою наддержавою, яка здатна проводити великомасштабні конфлікти.

Нагадаємо, командувач армії США заявив, що Росія постачає зброю талібам в Афганістані.