ua en ru

Росія постачає зброю талібам в Афганістані, - командувач армії США

Росія постачає зброю талібам в Афганістані, - командувач армії США Фото: командувач армії США в Афганістані Джон Ніколсон

У США знову заявили про постачання російської зброї "Талібану"

Російська Федерація поставляє зброю бойовикам терористичної організації "Талібан" в Афганістані. Про це в Кабулі заявив командувач армії США в Афганістані Джон Ніколсон в ході візиту глави Пентагону Джеймса Меттіса, передає Reuters.

зокрема, Ніколсон прокоментував свої висловлювання про те, що Росія надає широкий спектр допомоги "Талібану", в тому числі поставками зброї.

"Ні, я не це спростовую", - підкреслив Ніколсон.

Крім того, агентство з посиланням на високопоставленого військового чиновника США, повідомило, що американська розвідка підтвердила фінансову підтримку талібів з боку РФ, а також поставки кулеметів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в НАТО допускають постачання Росією руху "Талібан". Зокрема, командувач об'єднаних сил НАТО в Європі Кертіс Скапарротті побачив свідчення того, що Росія нарощує зусилля з метою чинити вплив на "Талібан" і "можливо, навіть постачає" угрупування. У свою чергу, російська сторона заперечує дану інформацію.