ua en ru

Goldman Sachs знизив прогноз тримісячної ціни на нафту марки Brent на 10 дол. - до 100 дол

Goldman Sachs знизив прогноз тримісячної ціни на нафту марки Brent на 10 дол. - до 100 дол. з 110 дол. за барель через стурбованість з приводу ослаблення попиту в Європі та Китаї. Про це повідомляє "Росія 24".

При цьому прогноз на 2013 р. на рівні 104 дол. за барель Goldman Sachs залишив без зміни.

Зниження прогнозу є другим сигналом від банку за останні тижні. 15 квітня 2013 р. аналітики Goldman прибрали рекомендацію відкривати довгі позиції по Brent. Рішення ґрунтувалося на більш слабкому, ніж очікувалося, попиті в Європі.

Аналітики банку в черговий раз висловили занепокоєння щодо ситуації в Європі і в Китаї.

"Виробництво в Європі знаходиться під значним тиском, що викликає заклопотаність відносно європейського попиту. Крім цього, китайський попит на нафту значно знизився в період з січня по березень", - йдеться в повідомленні Goldman Sachs.

Вартість нафти марки Brent, яка є світовим індикатором вартості нафти, впала більш ніж на 10% з початку року на тлі побоювань з приводу світового економічного спаду і слабкого попиту на нафту. На торгах у вівторок на біржі ICE Futures червневі ф'ючерси втрачали 0,8% до 99,64 дол. за барель після виходу слабких даних з ділової активності в китайській та американської промисловості.

Читайте також: Китай опустив ціни на Brent нижче позначки 100 дол./бар