ua en ru

Goldman Sachs купує акції японських експортерів

Фінансовий гігант Goldman Sachs заявив, що купує акції японських експортерів і банків. У банці вірять, що зусилля нового прем'єр-міністра Японії допоможуть перемогти дефляцію і ослабити ієну, повідомляє "Росія 24".

Японський підрозділ Goldman Sachs вибирає акції компаній сектору машинобудування і сектору електроніки, орієнтованих на експорт. Фінансовий інститут почав скуповувати папери таких компаній ще в жовтні. Для експертів Goldman Sachs вже тоді було зрозуміло, що на грудневих виборах перемогу отримає Ліберально-демократична партія, яка обіцяла безпрецедентні заходи по боротьбі з дефляцією.

Зниження валюти робить експорт більш конкурентоздатним і підвищує вартість зарубіжних продажів.

Інвестиційну ідею вже можна вважати такою, що вдалася, індекс Nikkei з середини листопада додав 20%. Якщо події розвиватимуться в правильному ключі, прибуток може бути в рази вище. Річ у тому, що японський фондовий ринок достатньо довгий час знаходився під тиском через ієну, що перманентно зміцнюється.

Читайте також: Доходи від інвестицій в сировинні товари складуть близько 11% в короткостроковій перспективі, - Goldman Sachs