ua en ru

Goldman Sachs відкладає запуск нової торгової платформи

Інвестбанк Goldman Sachs відклав прем'єру нової платформи для торгів корпоративними облігаціями. Причиною стала серія "проблем з логістикою", передає "Росія-24".

Черговий інвестбанк поінформував про свої технічні неполадки. Goldman Sachs протягом року готував свою відповідь конкурентам і новим вимогам по торговій прозорості. Перший сеанс так званої GSessions повинен був бути запущений ще в середині травня. Але банк зіткнувся з неполадками в відображенні даних про угоди.

Передбачалося, що сесії тут будуть проходити 2 рази в день, тривалість кожної складе 5 хвилин. При цьому на одній з сесій будуть торгувати тільки висококласними облігаціями, на іншій - високоприбутковими.

Goldman збирався завдати удару по BlackRock. Інвесткомпанія пообіцяла відкрити власний майданчик - Alladin, який би дозволив проводити транзакції безпосередньо з іншими інвесторами, минаючи дилерів.

Однак насправді Goldman Sachs приєднався до "технічних невдах" з Уолл-стріт. Так, недавні помилки Nasdaq спровокували невдачу IPO Facebook - найочікуванішого розміщення року.