ua en ru

Goldman Sachs оштрафували на 50 млн доларів за викрадення секретних документів

Goldman Sachs оштрафували на 50 млн доларів за викрадення секретних документів Фото: Goldman Sachs

Рішення про штраф у відношенні банку було прийнято після того, як Goldman Sachs зізнався в тому, що 35 документів, що містять секретну інформацію про важливого клієнта, були неправомірно отримані

Управління фінансових послуг Нью-Йорка (США) оштрафувало інвестиційний банк Goldman Sachs на 50 мільйонів доларів після того, як розслідування показало, що банк найняв колишнього співробітника Федеральної резервної системи (ФРС), який використовував свої попередні контакти, щоб вкрасти конфіденційну інформацію для одного з клієнтів фірми. Про це пише The Times.

Як зазначає видання, рішення про штраф у відношенні банку було прийнято після того, як Goldman Sachs зізнався в тому, що 35 документів, що містять секретну інформацію про важливого клієнта, були "неправомірно отримані".

В обвинувальному висновку Управління фінансових послуг Нью-Йорка йдеться, що колишній банківський ревізор Рохіт Бансал надав внутрішні документи ФРС топ-менеджерів Goldman Sachs. Документи використовувалися в інтересах неназваного клієнта Goldman Sachs. Листи, опубліковані владою, показали, що Бансал, який працював у ФРС протягом семи років, дав зрозуміти колегам з Goldman Sachs, що інформація, яку він отримав, не повинна підлягати розголошенню.

У той же час, в самому Goldman Sachs заявили, що "не потерплять неправильного поводження з конфіденційною інформацією".

"Ми переглянули нашу політику щодо наймання співробітників державних установ і впровадили зміни, щоб підвищити їх надійність", - йдеться в повідомленні банку.

У свою чергу у Федеральній прокуратурі заявили, що стосовно Рохіта Бансала готується кримінальна справа. Екс-колезі Бансала, Джейсону Гроссу, який передавав йому секретні документи, також висунуто кримінальні звинувачення.

Нагадаємо, Goldman Sachs, один з найбільших в світі інвестиційних банків, прогнозує різке зниження цін на сиру нафту з-за падіння попиту з боку нафтопереробників.