ua en ru

Goldman Sachs: "Інвесторам пора йти з ринку акцій"

Головний фондовий стратег банку Goldman Sachs Девід Костін не бачить перспектив у ринку акцій. В його останній клієнтській записці викладено все його розчарування, в ній він радить інвесторам забрати гроші з акцій, поки вони не рухнули, повідомляє "Росія 24".

Зрозуміло, у Костіна є певні причини для таких побоювань: це "фінансова скеля". Костін упевнений, що Конгрес не вирішить податкове і бюджетне питання до виборів, а швидше за все, і до кінця року. Нагадаємо, що автоматичні скорочення бюджету, які і іменують "фінансовою скелею", набудуть чинності якраз після закінчення року, якщо конгресмени не порозуміються і не вживатимуть заходів для скорочення бюджетного дефіциту.

Стратег одного з найбільших банків світу у своєму листі люто захищає свій прогноз, згідно з яким на кінець року індекс широкого ринку S&Р500 має бути на відмітці 1250 п. Не можна при цьому не відзначити, що зараз він закріпився вищим 1400 п.

"Політичні реалії в США, а також торішній прецедент дають всі підстави вважати, що і цього разу Конгрес не зможе вчасно вирішити фінансові питання", - пише Костін.

"Рік тому, коли політики вирішували питання стелі федерального боргу, дедлайн був відомий за місяць вперед, але і це не сприяло успіху переговорів в Конгресі. Інвестори по всьому світі були приголомшені, коли S&Р500 за 10 торгових сесій розгубив 11%", - засмучується Костін. Він додає: "Ми в Goldman Sachs вважаємо, що невизначеність цього року вище, ніж це було в 2011 і радимо позбавитися від акцій, поки є час".

Нагадаємо, Джордж Сорос купив 7,85% акцій англійського "Манчестер Юнайтед".