ua en ru

ДПСУ за 8 років використала 80% коштів позики Світового банку на модернізацію – 32 млн дол, - Рахункова палата

Державна податкова служба України (ДПСУ) протягом 8 років використала 80% коштів позики Світового банку, виділених їй на модернізацію, - 32 млн дол. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати України.

"У здійсненні завдань з модернізації ДПС виявлені певні системні недоліки. Із загальної суми позики за весь восьмирічний термін реалізації проекту вибрано лише 32 млн дол. (80%). Встановлені процедури під час організації та здійснення закупівель не дотримувались, звітування перед Мінфіном та Мінекономрозвитку про стан закупівель та виконання заходів проекту проводилось із порушенням вимог урядових рішень, інформація подавалась із розбіжностями. Продовжилась практика несвоєчасної оплати послуг та недотримання виконавцями контрактних зобов'язань. Як наслідок, досі не розв'язано проблему фінансування у визначеному обсязі одного з основних контрактів проекту - з розробки програмного забезпечення системи документообігу ДПС. Немає зрушень і щодо виділення бюджетних коштів на капітальний ремонт Центру обробки даних, де має розміститися обладнання для автоматизованої інформаційної системи, яка також розробляється за проектом", - йдеться в повідомленні Рахункової палати.

Позика надавалась в рамках проекту "Модернізація Державної податкової служби України-1" і передбачала повне фінансування у сумі 40 млн дол.

Водночас, протягом 2011 р. ДПСУ забезпечила майже повне використання коштів позики Світового банку - 13,9 млн доларів США, або 98% від запланованої на рік суми, на свою модернізацію.