ua en ru

ДПСУ заявила про ліквідаціюв 2012 р. простроченої заборгованості із відшкодування ПДВ

Державна податкова служба України (ДПСУ) в 2012 р. повністю ліквідувала прострочену заборгованість із відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

"Завдяки позитивному сальдо, а саме позитивній тенденції у співвідношенні відшкодованих сум (46 млрд грн) до заявлених (43,3 млрд грн), ДПС України повністю ліквідувала прострочену заборгованість із відшкодування ПДВ. Загальну ж суму заборгованості скорочено на 4,5 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Міндоходів нагадало, що в минулому році платникам було відшкодовано на 7,5% більше ПДВ - 46 млрд грн, при чому обсяги автоматичного відшкодування збільшились в 1,5 рази - до 23,2 млрд грн.

Всього за 2012 р. зібрано 182,9 млрд грн ПДВ, що на 13,5 млрд грн більше ніж роком раніше. "Таким результатам сприяли заходи з детінізації економіки, зростання обсягів виробництва у промисловості та роздрібного товарообігу; збільшення обсягів імпорту, зміна порядку оподаткування операцій з продажу імпортованого природного газу на митній території України", - зазначає Міндоходів.

Читайте також: Янукович створив Міністерство доходів і зборів України.