ua en ru

ДПСУ у 2011 р. відшкодувала у 2 рази більше збитків – 488,4 млн грн

Бюджет у 2011 р. отримав 488,4 млн грн відшкодованих збитків за провадженням кримінальних справ. Ця сума вдвічі перевищує показник 2010 року (тоді було 233,2 млн грн) і є найбільшою за останні п'ять років. Слідчими податкової міліції завершено слідство у 1,4 тис. кримінальних справах, що на 4% перевищує позаминулий рік. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Збільшення надходжень до бюджету відбулось завдяки законодавчим новаціям, не за рахунок репресивних заходів. По справах, що розслідуються слідчими податкової міліції, під вартою перебуває лише 22 особи. Для порівняння, по всіх правоохоронних органах загальна кількість осіб, що утримуються у слідчих ізоляторах, перевищує 38 тисяч.

Із загальної суми відшкодованих збитків 66 відсотків сплачено добровільно особами, що вчинили злочин у сфері оподаткування. Порушники скористалися правом, яке визначено ч.4 ст. 212 КК України: особа, яка винна у несплаті податків в особливо великому розмірі, звільняється від кримінальної відповідальності за умови повного відшкодування завданої злочином шкоди.

Нагадаємо, ДПСУ в 2011 р. збільшила перерахування до зведеного бюджету до 266,4 млрд грн.