ua en ru

ДПСУ планує в 2012 р. повністю ліквідувати конвертаційні центри в Києві

ДПСУ планує в 2012 р. повністю ліквідувати конвертаційні центри в Києві. Про це заявив під час прес-конференції перший заступник голови, начальник управління податкової міліції ДПСУ в м. Києві Ігор Усик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша стратегія полягає в тому, щоб виявляти не тільки конвертаційні центри, але і підприємства, які користуються їхніми послугами. Наша мета - повна ліквідація центрів конвертацій в Києві в 2012 р.", - сказав Усик.

За його словами, з початку року вже ліквідовано три конвертаційні центри, ліквідована діяльність групи, яка займалася організацією конвертаційних центрів.

"Яскравим прикладом є ліквідація в січні поточного року конвертаційного центру з оборотом близько 1 млрд грн. 29 СПД, що брали участь в його діяльності, сформували податковий кредит на загальну суму ПДВ близько 127 млн грн", - відзначив Усик.

За даними січня 2012 р., завдяки діям податківців у Києві в ході розслідування кримінальних справ до бюджету було стягнуто 31 млн грн.

Нагадаємо, раніше ДПСУ заявила, що в Дніпропетровську ліквідовано конвертаційний центр, який перевів у готівку 2 млрд грн.