ua en ru

ДПАУ в Сумській обл. запобігла незаконному відшкодуванню ПДВ на 399 тис. грн.

Податкова міліція Державної податкової адміністрації України в Сумській області запобігла розкраданню бюджетних коштів на одному з підприємств Ямпольського району області і запобігла незаконне відшкодування ПДВ на суму 399 тис. грн. Про це РБК-Україна повідомила оперуповноважений штабу податкової міліції ДПАУ в Сумській області Наталія Шаповал.
За її інформацією, для отримання бюджетного відшкодування ПДВ посадові особи одного з акціонерних товариств Ямпольського району підроблювали і використовували в податковій звітності документи про проведення на підприємстві фіктивних фінансово-господарських операцій. До податкової декларації вони внесли 2 млн грн, які нібито були сплачені низкці київських підприємств за надання агентських і маркетингових послуг при продажі виробленої продукції (насосного обладнання). Податківці встановили, що ці угоди проводилися лише на папері. Підприємство безпідставно заявило до відшкодування з бюджету 399 тис. грн. Крім того, після перевірки податківців підприємству було дораховано до сплати ще 458 тис. грн ПДВ за наслідками незаконних операцій з маркетинговими послугами, які не надавалися.
За даними фактах слідчим відділом податкової міліції збуджена кримінальна справа за ст. 191 ч.5 і ст. 212 ч.3 Кримінального кодексу України. В ході попереднього слідства державі відшкодовані збитки на суму 150 тис. грн.