ua en ru

ДПАУ: Держбюджет протягом 2009 р. і 5 міс. 2010 р. через незаконні дії 33 підприємств недоотримав 540 млн грн

Бюджет Україні протягом 2009 р. і 5 міс. 2010 р. через незаконних дій 33 підприємств недоотримав 540 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Управління спецрозслідування Головного управління податкової міліції ДПА України.
За повідомленням прес-служби, до діяльності міжрегіональної злочинної групи були залучені 33 підприємства з Харківської, Одеської, Донецької областей, а також Києва. ТОВ "Міжнародний торговий дім "Ізюмський оптико-механічний завод" (м. Іванків Київської обл.) за допомогою 18 фірм-посередників займався псевдоекспортом заготовок для виготовлення лінз однієї з відомих французьких фірм. Насправді лінзи не ввозилися із Франції, а закуповувалися в Україні. Згідно з документацією лінзи закуповувалися по 104 грн за штуку. "Потім на заводі зі схожою назвою - "Ізюмський оптико-механічний завод" (Харківська обл.) ці лінзи оброблялися і пакувалися, і через 12 підприємств вже за ціною 114 грн за штуку експортувалися гонконзькій фірмі Sanmax Enterprises", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Підприємства м. Києва, задіяні у схемі, експортували в Гонконг лінзи на загальну суму майже 42 млн грн і ухилилися від сплати ПДВ понад 8 млн грн.
У даний час порушено кримінальну справу і проводяться слідчі дії і комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на документування фактів протиправної діяльності.