ua en ru

ДМС відмовилась визнавати Саакашвілі біженцем

ДМС відмовилась визнавати Саакашвілі біженцем Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Саакашвілі відмовили у зв'язку з необгрунтованістю заяви

Державна міграційна служба України відмовилась визнавати екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі біженцем. Про це повідомляє "Еспресo".

"Відмовити в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту особі без громадянства Саакашвілі Міхеіла Ніколозовича, 21.12. 1967 року народження", - йдеться у наказі ДМС.

ДМС відмовилась визнавати Саакашвілі біженцемДМС відмовилась визнавати Саакашвілі біженцем

Фото: рішення ДМС щодо Саакашвілі (espreso.tv)

Як зазначається, Саакашвілі відмовлено в оформлені відповідних документів "у зв'язку з необгрунтованістю заяви, а саме через відсутність обгрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознакою раси, віросповідання, національності, громадянства, належності до певної соціальної групи або політичних переконань та недостовірності загрози життю, безпеці чи свободі в країні походження,через побоювання застосувати щодо Саакашвілі смертної кари, або виконання вироку про смертну кару чи тортури, нелюдського або такого, що принижує гідність поводження чи покарання".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що попереднє прохання про надання Саакашвілі статусу біженця представники колишнього губернатора Одеської області подали з порушеннями.