ua en ru

GM виступає проти купівлі Saab китайськими інвесторами

Запланована операція, в результаті якої китайські інвестори Zhejiang Youngman Лотос Automobile і Pang Da Automobile Trade мають намір придбати шведський автоконцерн Saab, опинилася під загрозою зриву. Про це повідомляє у вівторок, 8 листопада, Deutsche Welle з посиланням на агентство DAPD.
Колишній материнський концерн підприємства Saab - американський General Motors (GM) - виступає проти передачі технологій новим власникам.
На думку GM, передача технологій китайським інвесторам суперечить інтересам акціонерів Saab. Американський концерн, що, як і раніше, володіє пакетом привілейованих акцій Saab, вже пригрозив припинити постачання ряду важливих компонентів для цієї престижної шведської автомарки.
Глава шведської компанії Swedish Automobile, що володіє Saab, Віктор Муллер констатував, що потенційним покупцям через заперечення американців доведеться починати переговори заново. Крім GM, покупку Saab інвесторами з Китаю повинні схвалити також уряди Швеції і КНР. Дві китайські компанії мають намір придбати кризовий шведський автоконцерн за 100 млн євро і тим самим забезпечити його виживання, нагадує агентство Reuters.