ua en ru

Глуховеря призначений начальником поліції Дніпропетровської області

Глуховеря призначений начальником поліції Дніпропетровської області Фото: новий начальник поліції Дніпропетровської області Віталій Глуховеря (УНІАН)

Віталій Глуховеря очолив поліцію Дніпропетровській області

Начальником поліції Дніпропетровської області призначений Віталій Глуховеря, котрий раніше обіймав посаду ректора Дніпровського інституту внутрішніх справ. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"У ці хвилини в Дніпрі почалася процедура представлення нового начальника обласного УВС. Ним стане Віталій Андрійович Глуховеря, який раніше обіймав посаду начальника Дніпровського Інституту Внутрішніх справ і добре знає ситуацію в області", - зазначив Геращенко.

За його словами, заступником голови поліції області з питань громадської безпеки стане начальник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс.

"Всі обставини порушення закону співробітниками поліції під час подій 9 травня буде перевірені спеціальної комісій на чолі з начальником Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції полковником Євгеном Ковалем. Голова Національної поліції Сергій Князєв також оголосив про відсторонення від своїх обов'язків начальника Мелітопольської поліції за порушення, допущені під час охорони громадського порядку 9 травня, аналогічні подіям в Дніпрі", - додав Геращенко.

В эти минуты в Днепре началась процедура представления нового начальника областного УВД. Им станет Виталий Андреевич Г...

Опубліковано Антоном Геращенком 10 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше глава МВС України Арсен Аваков звільнив керівництво поліції Дніпра та області після інцидентів 9 травня.

Зазначимо, у 2010-2013 роках Глуховеря був представником МВС України в Російській Федерації, Дніпропетровське управління внутрішніх справ очолював з травня 2014 по травень 2015 року.

У той період обласна прокуратура звинувачувала його у відсутності контролю за підлеглими і вимагала притягнути до дисциплінарної відповідальності. Крім того, за результатами внутрішнього розслідування бездіяльності правоохоронців під час побиття активістів Євромайдану під будівлею ДніпрОДА в січні 2014 року Глуховеря захищав міліціонерів і спростовував взаємодію з "тітушками".

За даними ЗМІ, Глуховеря в 90-ті роки, будучи головою міліції Дніпропетровська, був лояльний до групи "Приват".