ua en ru

У Глухові медики вимагали від Терещенка погасити борги по зарплаті

У Глухові медики вимагали від Терещенка погасити борги по зарплаті Фото: прес-служба Федерації незалежних профспілок України

Медики принесли під вікна мера Глухова білі халати

"Профспілковий наступ" разом з медиками міста Глухова вимагав від мера Мішеля Терещенка вирішити питання з виплатою їм заборгованості по зарплаті. Про це повідомляє прес-служба Федерації незалежних профспілок України.

За словами керівника Федерації Сергія Павленка, медики принесли під вікна Терещенка білі халати на вішалках з написами "Здали халати – нема зарплати!", "Здав халат. Пішов таксувати" та іншими плакатами.

"Медикам міста Глухова влада обіцяла погасити борги по зарплаті до кінця місяця. Але сьогодні вже кінець вересня, а людям дали лише третину зарплати за серпень. Як медикам годувати свої родини? Тому ми підтримали лікарів і сьогодні разом з ними прийшли на акцію протесту під міськраду. Вимагаємо виплатити зарплату всім медпрацівникам", - заявив Павленко.

Він також додав, що медиків обурило "бажання мера Терещенка піаритися на нідерландських швидких". За словами Павленка, сам Терещенко питання з виплатою боргів медикам не розглядав, "сховався" від протестувальників у своєму кабінеті.

"Він піариться на швидких, але не думає, що скоро нікому буде на них працювати! Ми принесли білі халати представникам влади – якщо зарплати не буде, лікувати людей Терещенко буде сам зі своїми помічниками", - додав Павленко.

alt

Медики і представники профспілок обіцяють знову прийти на акцію, якщо Терещенко не виконає їхні вимоги.

"Завдання мера – не просто піаритися в Києві, а займатися проблемами жителів міста. Вимагаємо від Терещенка виконувати свої прямі обов'язки", - додав Павленко.

Як відомо, раніше Терещенко пообіцяв погасити заборгованість із зарплати медикам міста з міського бюджету, якщо не буде держфінансування. Але медики заявляють, що до кінця вересня їм дали тільки 28% зарплати за серпень.